Ö-BOLLENS HISTORIA

För er som inte har hört om Ö-bollen kommer det nu en inblick i varför öarna invaderas av ungdomar de tre första helgerna i juni samt varje helg januari till mars, förutom vecka 6 och 7. 

Hur startade Ö-bollen?

Ö-bollen startade 2005 av Öckerö IF’s P-97 lag. Cupen började med 16 lag från Göteborgstrakten, nästa år la vi till en åldersklass och lagen ökades till 32. Året därpå var vi 64 lag. Idag är det ca. 350 lag som spelar Ö-bollen Vinter i Göstahallen och 216 lag som spelar Ö-bollen Sommar på Prästängen. På Ö-bollen Vinter, i år, har vi haft besök från Ystad i Söder till Oslo i Norr. Till sommaren kommer 70 lag från Norge och många klubbar från Boråstrakten, Trollhättan och Halland.

Vi är idag en grupp på 11 personer som sitter och planerar allt runt omkring Ö-bollen. Dessa är: Camilla Lidström, Malin Andersson, Anders Palm, Hanna Svensson, Fredrik Lardmo, Samuel Wahlbacke, Hans Bryngelhed, Joakim Nilsson, Martin Nilsson, Magnus Lidström och Mikael Dahlqvist. 

Tack!

Som ni nog förstår skulle detta inte fungera utan alla våra fantastiska barn och deras föräldrar som finns i vår förening. Alla spelare i de äldre lagen hjälper till med något varje helg. Även många hjälpsamma far/morföräldrar, medlemmar etc. Ni får otroligt mycket beröm från alla som kommer och spelar/tittar på Ö-bollen! Stort tack till er alla!